Reuzengebergte

Reuzengebergte.....

Reuzengebergte.....

Het Reuzengebergte (Krkonoše) is onder de toeristen een van de meest geliefde gebergten in Tsjechië. Het ligt in het noordoosten van de Bohemen en strekt zich uit langs de grens met Polen over een lengte van ongeveer 40 kilometer. De gemiddelde hoogte van het ruim 20 kilometer brede gebergte is 1200 meter, maar er zijn enkele bergen die veel hoger zijn. Met zijn 1602 meter is de in het oostelijk deel gelegen Snezka de hoogste top. Andere uitschieters naar boven zijn de Lucní hora (1555 m), de Studnicná hora (1554 m) en de Vysoké kolo (1506 m).
Wegen en paden

Wegen en paden

Doordat het gebergte niet zo heel erg groot is (ca. 600 km2) leent het zich uitstekend voor uitstapjes en is het niet moeilijk het gebergte te leren kennen. U zult zich er al snel helemaal thuis voelen. Het hele gebergte is voorzien van gemarkeerde paden en wegen, die in de touristencentra beginnen en vele hotels en herbergen passeren. De paden voeren langs slingerwegen en lopen ook over de bergkammen en bergtoppen. De wegen en paden, in het bijzonder die in het zuiden, bieden een uitstekende basis voor de fietssport. De medewerkers van de KRNAP (Krkonose Nationaal Park) hebben een uitgebreid netwerk van wegwijzers aangelegd, om u te helpen het gebied met zijn prachtige natuur snel te leren kennen.
Pools Reuzengebergte

Pools Reuzengebergte

Wie niet genoeg heeft aan de Tsjechische zijde van het Reuzengebergte, kan gebruik maken van één van de vele grensovergangen om een kijkje te nemen in Polen.